CIT Energy Management gör lågenergibyggande lättillgängligt

Sverige behöver bygga mer än någonsin. Genom att ha energifrågan i fokus så kan man också bygga för ett hållbart samhälle. CIT Energy Management arbetar aktivt med frågor rörande lågenergibyggande.

Chalmers Industritekniks dotterbolag CIT Energy Management är experter inom områdena energieffektivitet och inomhusklimat i byggnader.

Exempelvis har man inom programmet LÅGAN arbetat för att främja lågenergibyggandet i Sverige tillsammans med bland andra Energimyndigheten och Sveriges Byggindustrier. Målsättningen är att inspirera bygg- och fastighetsbranschen att bygga fler lågenergibyggnader genom att visa på goda exempel.

Via en sökbar webbsida, LÅGANbygg – Marknadsöversikt, kan byggherrar och entreprenörer själva redovisa byggprojekt med låg energianvändning. LÅGANbygg kan i dag presentera energiprestanda och teknik för över 200 byggnader och kontakter till fler än 270 aktörer som har deltagit aktivt i byggprojekten.

CIT Energy Management har tillsammans med designbyrån och tillika systerbolaget BOID nyligen tagit fram en film för att lyfta fram lågenergibyggande på ett lättillgängligt sätt.

 

 

Fakta LÅGAN

Programmet LÅGAN startade 2010. Det har koordinerats av Åsa Wahlström på CIT Energy Management. Sveriges Byggindustrier står som värdar för programmet, vilket finansieras till 40 procent av Energimyndigheten.
LÅGANbygg >

Fakta CIT Energy Management

Företaget arbetar med alla sorters byggnader; från flerbostadshus till de mest avancerade laboratorier och renrum. Inom CIT Energy Management kombineras omfattande praktiska erfarenheter med hög vetenskaplig kompetens om ekonomiska och tekniska konsekvenser av energibesparingsåtgärder. Man har även stor vana vid, och kunskap om, modeller för energisimulering av olika typer av byggnader och dess verksamheter.
energy-management.se >

Fler nyheter
Nyheter | 28 juni 2024
Till minne av Patrik Carlsson
Nyheter | 27 juni 2024
Känner du till femstegsprocessen?
Nyheter | 20 juni 2024
Hemelektronik och miljö – hur tänker du?

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.