Arbetsmiljö vid industriell grafenhantering

I det strategiska projektet Arbetsmiljö vid industriell grafenhantering har experter inom nanosäkerhet och arbetsmiljö från Chalmers Industriteknik, RISE, Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Lunds universitet gemensamt sett över risker specifikt relaterade till grafen. 

Högre krav på hanteringen av nanomaterial i kombination med en osäkerhet från företagens sida kring hur grafenmaterial ska hanteras var bakgrunden till projektet. Nu presenteras resultaten i en ny rapport från SIO Grafen med goda råd att luta sig mot.

– Vi har länkat samman sakkunniga från olika områden för att skapa ett helt nytt nätverk. Med utgångspunkt i den gemensamma kunskapen har vi skapat ett dokument som kommer att vara till stor hjälp för grafenaktörerna, säger Sofia Öiseth, projektledare vid Chalmers Industriteknik.

Läs hela rapporten här!

Fler nyheter
Nyheter | 27 februari
Ta del av kunskapen från SATIN-projektet
Nyheter | 21 februari
Nytt projekt! Grafenförbättrad nedsänkningskylning i datacenter tillämpningar
Nyheter | 02 februari
Materialinnovation högt på agendan på Advanced Engineering 2023!

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.