Vi söker: Affärsutvecklare och projektledare till Big Science Sweden

Big Science Sweden arbetar för att stärka Sveriges deltagande i teknikutveckling och affärer relaterat till stora forskningsanläggningar, till exempel CERN, fusionsreaktorn ITER, neutronkällan ESS och teleskopen vid ESO. Vid anläggningarna görs stora investeringar och de kräver ofta ny och bättre teknik för att möjliggöra vetenskapliga framsteg. Big Science Sweden ska se till att svenska företag, institut och universitet bidrar till utvecklingen av anläggningarna där Sverige är medlem och får del av affärer och innovation.

Om tjänsten

Chalmers Industriteknik (CIT) leder tillsammans med Chalmers tekniska högskola verksamheten i Big Science Sweden i Västsverige. Vi söker nu en affärsutvecklare och projektledare som i första hand ska arbeta med Big Science Sweden, men även med andra uppdrag som kan komma i fråga vid CIT. En viktig del i arbetet är att skapa nätverk mellan företag, akademi, institut och forskningsanläggningar. Vi arrangerar olika mötesplatser och ser till att varaktiga relationer skapas. I arbetet ingår att identifiera lämpliga företag och kompetenser inom universitet och institut som matchar forskningsanläggningarnas behov av teknik, komponenter och system, samt att bygga samarbeten och hjälpa företagen att göra affärer och vinna upphandlingar. Vi arbetar tillsammans med våra kollegor i Big Science Sweden runt om i hela Sverige. Vi är ett härligt team som har kompletterande roller och färdigheter. Läs mer om Big Science Sweden på www.bigsciencesweden.se.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs ett stort teknikintresse, en gedigen teknisk utbildning på universitetsnivå och några års arbetslivserfarenhet, gärna från näringslivet. Du bör ha lätt för att knyta nya kontakter, kunna skapa förtroende och bygga goda relationer. Du tar egna initiativ och du kan arbeta självständigt mot mål i ett team.  Det är viktigt att ha en praktisk/organisatorisk förmåga och att kunna leverera på ett professionellt sätt.

Krav:

 • Civilingenjörsexamen eller motsvarande, gärna inom ett område som är relevant för stora forskningsanläggningar.
 • Du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga samt sociala färdigheter.
 • Ett självgående och initiativtagande arbetssätt.
 • Kan resa inom Sverige och internationellt.

Meriterande:

 • Doktorsexamen eller motsvarande är starkt meriterande.
 • Kännedom om Sveriges forsknings- och innovationssystem och dess aktörer.
 • Erfarenhet inom ICT, mjuk- och hårdvara, elektronik och kraftelektronik.
 • Erfarenhet av affärsutveckling och kundrelationer, gärna samarbeten och affärer mellan företag.
 • Erfarenhet av upphandling, kontrakt och avtal.
 • Erfarenhet från arbete vid eller med större forskningsanläggningar.
 • Medborgarskap som möjliggör besök vid säkerhetsklassade forskningsanläggningar.
 • B-körkort.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Göteborg.

Om oss

Chalmers Industriteknik är en stiftelse – grundad av Chalmers tekniska högskola – med ca 110 MSEK i årlig omsättning och ca 100 anställda, varav hälften har en doktorsexamen. Vi erbjuder akademisk spetskompetens inom områdena energi, material, digitalisering, design och cirkulär ekonomi. Vi nyttiggör svensk forskning genom att tillgängliggöra akademisk spetskompetens och universitetsresurser i forsknings- och innovationsaktiviteter i samverkan med företag och myndigheter. Chalmers Industriteknik kan därför på sikt även erbjuda möjligheter till fler intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling.

Kontaktperson för frågor kring tjänsten:

Patrik Carlsson
patrik.carlsson@chalmersindustriteknik.se
telefon 076-6061620

Rekryterande chef:

Paul Häyhänen
paul.hayhanen@chalmersindustriteknik.se
telefon 072-3963303

Senaste ansökningsdag är 15 februari 2021 men vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan snarast via email till Patrik och Paul enligt ovan.

Din ansökan bör innehålla ett personligt brev och ett CV. 

Fler nyheter
Nyheter | 11 juni 2024
Effektiv skadeförebyggande åtgärd: Uppvärmda gångvägar minskar fallolyckor i städer
Nyheter | 11 juni 2024
Biogena kolflöden med fokus på jordbruk
Nyheter | 05 juni 2024
Marie-Louise i podden Hela kedjan om cirkulära byggprodukter av plast

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.