Vi delar de senaste projekteringsresultaten från vårt projekt om cirkulära byggprodukter av plast!

Eventinformation

Start: 2024-04-25 12:30

Location: Nordbygg-mässan

På NordBygg-mässan, den 25 april klockan 12:30, kommer vår Marie-Louise Lagerstedt Eidrup att stå på Byggmaterialscenen för att presentera våra slutsatser under temat ”Cirkulära byggprodukter av plast – Går det?”. Alla är välkomna att delta!

I dagens byggsektor används omkring 260 000 ton plast varje år, vilket motsvarar ungefär 20 % av den totala plastanvändningen i Sverige. Men vad är det för produkter som använder denna plast, och vad för slags plast är det? Ännu viktigare, finns det cirkulära alternativ tillgängliga?

I vårt projekt ”Cirkulära byggprodukter av plast”, som stöds av RE:Source, har vi tittat på dessa frågor. Vi har kartlagt olika byggprodukter tillverkade av plast, och samtidigt undersökt de utmaningar och möjligheter som följer med övergången till cirkulära alternativ. Detta inkluderar att använda återbrukad plast, återvunnet material eller till och med biobaserade ingredienser. Dessutom har vi utforskat hur utformningen av dessa produkter kan möjliggöra framtida återbruk eller återvinning.

Vi ser fram emot att dela våra insikter och förhoppningsvis inspirera till en mer hållbar och cirkulär användning av plast inom byggsektorn. Väl mött på NordBygg-mässan!

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.