Seminarium om Horizon Europe – EUs nya ramprogram

Eventinformation

Välkommen på ett eftermiddagsseminarium där vi tar en närmare titt på nyheterna i Horizon Europe, EU:s nästa ramprogram för forskning och innovation 2021–2027. 

Vi bjuder på en översiktlig navigering bland de nyheter som förväntas komma i det nya ramprogrammet Horizon Europe. Programmet är fortfarande under utarbetning, men vissa delar kan vi skönja redan nu. Häng med från början!

Tid: Torsdag 23 maj kl 14:00 – 15:30

Plats: Teknikparkens konferenscenter, Chalmers Teknikpark Sven Hultins Gata 9c. Lokal Poseidon.

Seminariet är kostnadsfritt!

Under seminariet presenteras de tre pelare som kommer att känneteckna ramprogrammet:

Pelare 1: Vetenskaplig kompetens

Pelare 2: Globala utmaningar och europeisk industriell konkurrenskraft

Pelare 3: Innovativa Europa

Utöver detta presenterar vi även professor Mariana Mazzucatos rapport ”Mission-oriented research & innovation in the European Union”. I Horizon Europe kommer ”Mission-oriented approach” att ha en central betydelse och förhandlingar pågår just nu om på vilka områden fokus skall läggas.

Vi som arrangerar detta seminarium är:

4Progress AB, Teknikparkens Redovisning och Teknikparkens konferenscenter.

Vilka är vi?

4Progress AB arbetar som EU-coacher inom de flesta av EU:s olika programområden. Vår sammanlagda expertis omfattar följande områden:

  • Projektdesign
  • Projektansökan
  • Projektledning
  • Kvalitetskontroll i EU projekt
  • Finansiell controlling och redovisning av EU-projekt

Teknikparkens Redovisning är en redovisningsbyrå på Chalmersområdet. Vi hjälper företag med alltifrån bokföring, redovisning, projektredovisning/administration, fakturering, deklarationer, årsredovisningar, löner och ekonomistyrning.

Teknikparkens Konferenscenter ligger på Chalmersområdet. Våra konferenslokaler passar perfekt oavsett om ni är ett stort eller litet sällskap, vi tar emot sällskap upp till 120 personer. När du letar efter en konferenslokal kan du alltid vända dig till oss. Vi har lång erfarenhet av att hyra ut lokaler, vår personal finns på plats för att svara mot era förväntningar och önskemål.

Tips!

Fortsätt gärna eftermiddagen med att promenera över till Johanneberg Science Parks Vårmingel och klimatkväll, start kl 16 i Café Ooto i guldhuset Sven Hultins Plats. Obs! Anmälan krävs! Klicka här för mer info och anmälan!

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.