Ökad dialog för en snabbare omställning till biobaserad plast

Eventinformation

Start: 2021-03-25 08:30

Chalmers Industriteknik driver tillsammans Bengt Dahlgren och Johanneberg Science Park ett Vinnovafinansierat projekt som ämnar att sprida kunskap om biobaserade plaster och samtidig skapa möjligheter för en ökad dialog mellan olika aktörer för att snabba på omställningen från fossilbaserad plast till biobaserad.

En sak som vi kommit fram till i projektet är att det saknas naturliga samtal mellan t.ex. personer som upphandlar produkter i våra kommuner och regioner och de som producerar plastföremål. Detta leder ibland till att det ställs krav på omöjliga egenskaper  samtidigt som man inte har full kännedom om vilka lösningar som redan finns på marknaden. Därför vill vi som en del i detta projekt anordna så kallade ”runda bord”-samtal. Det första äger rum den 25 mars och fokuserar på vårdsektorn. Till samtalet har vi bjudit in aktörer både från Sveriges kommuner och regioner samt tillverkande företag och leverantörer. Tycker du att detta låter intressant och vill delta? Anmäl dig då via Johanneberg Science Parks hemsida. 

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.