Möt Mattias Goldmann om Klimatmötet COP24

Eventinformation

Start: 2018-12-10 09:00

End: 2018-12-10 12:00

Location: Johanneberg Science Park, Teknikparken Sven Hultins Gata 9C, lokal Poseidon

Nu bjuder vi in till en förmiddag inför klimatmötet COP24. Tillsammans med forskare och företagare tittar vi på utmaningar och möjligheter för klimatet, samt innovationer, insikter och åsikter. Det blir paneldebatt, inspirationsföreläsning, minimässa och diskussioner. Och en hel del tåg. 

Vi tar hjälp av forskare på Chalmers samt små, innovativa företag för att höra hur de väljer att bemöta klimatutmaningarna. Förmiddagen hålls ihop av ingen mindre än mannen som åker tåg till klimatmötet i Marrakech, tvärsöver USA och rakt igenom Afrika – Mattias Goldmann, Vd för gröna och liberala tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet.

Tid: Måndag 10 december, 2018 kl 09.00 – kl 12.00, därefter mingel kring lunchsmörgås. Från kl 8.30 serverar vi kaffe utanför lokalen.

Plats: Chalmers Konferens, Palmstedtsalen, Chalmersplatsen 1, Göteborg

Program

8.30 Kaffe serveras i entréhallen
9:00 Inledning, välkomna: Johanneberg Science Park, Chalmers Industriteknik och Ekocentrum
9:15  Inspirationsföredrag med Mattias Goldmann om COP24 och våra klimatutmaningar
10:00 Kaffe, mingel och möten
10:30 Paneldebatt: Chalmersforskare och företagare. Moderator:
Mattias Goldmann
11:45 Publikdialog och avslutning
12.00 Lunchsmörgås, mingel och minimässa med våra gästande företag
Senast 13.00 – Avslutning

Praktisk information:
Tag spårvagn till Chalmersplatsen eller cykla med Styr & Ställ.

Anmälan

Anmäl dig här senast 6 december >>

Arrangörer:
Chalmers Industriteknik, Johanneberg Science Park och Ekocentrum i samarbete med Industriell Dynamik och Enterprise Europe Network, samt alla dagens aktörer på scenen. Vi har i uppdrag från Västra Götalandsregionen att bidra till små och medelstora företags hållbara tillväxt. Vi är dina vänner, guider och coacher. Varje dag.

PS. Har du tilldelats ett Nobelpris i år? Grattis! Du behövs i Stockholm. Vi andra ses den 10 december hos Chalmers Konferens på årets viktigaste seminarium.

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.