Hållbar energi i SMF genom samverkan

Eventinformation

Start: 2022-09-30 09:00

End: 2022-09-30 11:00

Location: Online

Välkommen på workshop om effektiv och hållbar energianvändning i företagsparker och industriområden. Tillsammans vässar vi verktygen!

Workshopen vänder sig framför allt till dig som jobbar på Energikontor eller som energirådgivare, eller på annat sätt stödjer företag att utvecklas i sitt hållbarhetsarbete.

Under workshopen kommer vi att presentera exempel från Europa och Sverige och avsluta med en gemensam diskussion kring behov i industriområden/företagsparker i Sverige, och hur dessa kan stöttas för att utvecklas mot ökad effektivitet och hållbarhet. Workshopen genomförs online via Teams.

Program

  • Introduktion
  • Saving energy together – projektet GEAR@SME med exempel från Europa – Ingrid Nyström
  • Energieffektivisering i nätverk och samverkan – exempel från Sverige – Patrik Thollander
  • Förstudie TVV/ERUF – Effektiv och hållbar energi hos SMF i verksamhetsområden
  • Gemensam diskussion

Workshopen organiseras av CIT Industriell Energi i samverkan med Patrik Thollander och Curt Björk från Högskolan i Gävle, Peter Berg från Energikontor Väst och Camilla Kinnear från Västsvenska Handelskammaren. Den genomförs inom projektet GEAR@SME – Saving energy together och bidrar även till en förstudie finansierad av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Målet är att förstudien leder till en större satsning i Sverige.

Anmäl dig till Emmi Voogand på mejl: emmi.voogand@chalmersindustriteknik.se

Läs mer om EU-projektet GEAR@SME och projektets arbetssätt

Välkommen!

Ingrid Nyström, projektledare GEAR@SME och VD CIT Industriell Energi

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.