BioLyftet – biobaserade möjligheter för företag

Eventinformation

Start: 2019-02-06 08:30

End: 2019-02-06 09:30

Location: Chalmers Teknikpark, lokal Poseidon, Sven Hultins Gata 9C, Göteborg

2019 testar vi nu ett nytt koncept – SME-frukost! Samma varma inramning, samma värdpar Kattis & Kent, samma lokal Poseidon, men lite tidigare morgon, högre tempo och kortare tid. Detta för att fler ska kunna välja att delta i våra arrangemang. Vi har 100 platser, sen är det fullt. Anmäl dig nu!

Tillsammans med RISE presenterar vi den spännande satsningen BioLyftet som riktar sig till små och medelstora företag, som idag använder icke hållbara material i sina plast- och textilprodukter. BioLyftet ger företagen möjlighet att praktiskt påbörja övergången till att använda biobaserade, återvunna och återvinningsbara material.

BioInnovation ska skapa förutsättningar för att öka innovationstakten genom att koppla ihop idéer, aktörer och kapital för att åstadkomma konkurrenskraftiga och biobaserade material, produkter och tjänster.

En aktuell fråga är hur programmet kan möta behov hos små- och medelstora företag. Företagsutbildningen BioLyftet, som startar våren 2019, ska höja kunskapen och därmed det framtida användandet av biobaserade och återvunna material.

Läs mer om Biolyftet här!

Tid: Onsdag 6 februari kl 08.30 – 09.30, den som vill mingla kan med fördel stanna kvar en stund efteråt. Från 8.00 serveras frukostmacka utanför lokalen.

Plats: Chalmers Teknikpark, lokal: Poseidon.

Program:

08:00 – Frukostmacka framdukad
08:30 – Inledning, välkomna: Johanneberg Science Park och Chalmers Industriteknik.
08:33 – BioLyftet: Praktiska exempel och framtidsspaningar samt information om BioLyftets olika aktiviteter och om hur du som företag kan delta.
09.30 – Avslutning

Praktisk information:
Tag Buss 55 till ändhållplats Johanneberg Science Park, eller spårvagn till Chalmersplatsen + en rask promenad.

Arrangörer:
Chalmers Industriteknik, Johanneberg Science Park i samarbete med Industriell Dynamik och Enterprise Europe Network, samt alla dagens gäster på scenen.
Inom Industriell Dynamik har vi i uppdrag från Västra Götalandsregionen att bidra till små och medelstora företags hållbara tillväxt.
Vi är dina vänner, guider och coacher. Varje dag.

Anmäl dig här >

Släck kunskapstörsten med spännande läsning

Var bland de första att få reda på ny forskning inom områdena Cirkulär ekonomi, Tillämpad AI, Innovationsledning, Energi och Material. I vårt nyhetsbrev delar vi med oss av innovativa tekniker och projekt som gör märkbar skillnad för samhället. Du får också tips och inbjudningar till intressanta seminarier och event inom vårt område.