Tillsatt! Nyfiken och driven projektledare inom cirkulär ekonomi

Affärsområdet Cirkulär Ekonomi på Chalmers Industriteknik växer och rekryterar nu en person med ett starkt driv och en stor portion nyfikenhet som vill bidra i våra kunder och partners resa mot en mer cirkulär ekonomi. Hos oss får du en kreativ roll där du initierar, leder och arbetar i projekt, bygger kontaktnätverk och håller i workshops med mera.

Chalmers Industriteknik är en stiftelse med ca 100 medarbetare som erbjuder akademisk spetskompetens i konsultformat inom områdena energi, material, digitalisering, design och cirkulär ekonomi.

Arbetsbeskrivning
Med syfte att bidra till ett mer resurseffektivt och cirkulärt samhälle kommer du att leda och arbeta i stora nationella och internationella forskning- och innovationsprojekt såväl som i mindre projekt direkt mot enskilda företag. Arbetsuppgifter innefattar allt från projektledning och koordinering till operativt utförande av till exempel system- och processkartläggningar, beräkningar, presentationer och rapportering till kund. I rollen ingår att bygga vidare på vårt stora kontaktnätverk av företag, kommuner, högskolor, institut, myndigheter m fl genom att till exempel söka rätt på och delta på relevanta workshops eller hålla presentationer på relevanta branschdagar. Eftersom några av våra mest innovativa och spännande projekt finansieras med forskning- och innovationsmedel som söks via ansökningar uppmuntras alla att utveckla färdigheterna att identifiera behov, skapa relevanta projektkonstellationer och skriva konkurrenskraftiga ansökningar. En kreativ person med nyfikenhet och en stark drivkraft kommer få stora möjligheter att själv initiera och genomföra sina drömprojekt inom området cirkulär ekonomi.

Din profil
Vi söker dig som har en akademisk examen som minst civilingenjör, men vi ser helst att du har doktorerat inom relevant område eller har annan erfarenhet från institut- eller universitetsvärlden. Det är mycket meriterande om du lyckosamt skrivit ansökningar om forskning- och innovationsmedel och har jobbat i projekt i konsortieformat med parter från såväl näringsliv som akademi. Du har en nyfikenhet och kreativ sida som håller dig uppdaterad på vad som händer inom området cirkulär ekonomi och leder till att du genererar idéer på nya projekt eller nya potentiella kunder. Din kompetens har sannolikt sin tyngd inom supply chain management, logistik, affärsmodeller eller besläktade områden men det är viktigt att du har en inställning som sporrar dig att lära dig nytt även inom andra områden.

Tjänsten kräver att du är analytisk och strukturerad, är bra på att organisera och leda projekt samt att leverera i tid. Vidare kommunicerar du obehindrat i skrift och tal på såväl svenska som på engelska.

Gruppen du kommer arbeta i kännetecknas av nyfikenhet, flexibilitet, noggrannhet och en passionerad inställning till våra projekt. Som projektledare arbetar du nära våra kunder och samarbetspartners, varför det är viktigt att du är en lagspelare och alltid har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt. Samtidigt är du duktig på att arbeta självständigt och tar ansvar för dina egna resultat. I din roll blir det mycket viktigt att sätta sig in i och förstå såväl akademins- som näringslivets drivkrafter och utmaningar.

Du erbjuds
Tillsvidareanställning. Ansök genom att skicka ditt CV till gruppchef Klas Cullbrand på klas.cullbrand@chalmersindustriteknik.se. Urval och intervjuer sker löpande och anställning kan om möjlighet finns påbörjas genast.

Kompetensområden