Berenice Gudino

Berenice är Data Scientist och förvaltar projektportföljen för den tillämpade AI-gruppen. Hon utvecklar tillämpad forskning inom artificiell intelligensprojekt och skräddarsyr lösningar för hela datalivscykeln. Berenice samarbetar med företag och forskningsorganisationer inom privat och offentlig sektor i Sverige och Europeiska unionen. Hon utvecklar proof of concepts i framkanten av AI, men också systemprototyper i operativa miljöer. Hennes nuvarande portfölj omfattar projekt inom områdena hälsa, geologi, grafen och jordbruk. Hon tillämpar generella maskininlärningstekniker, statistik, djupinlärning, datorseende, metoder för optimeringsproblem och agila metoder för mjukvaruutveckling.

Berenice har erfarenhet av AI både från den akademiska världen och privata företag. 2013 arbetade hon som professor/forskare i datavetenskap vid ITESM (Mexiko). År 2015 fick hon ett postdoktoralt stipendium för att arbeta med analys av hjärnsignaler med Machine Learning (ML). År 2017 flyttade hon till Sverige för att arbeta som ML Engineer och senare som Analytics-teamledare på Bokio, där hon utvecklade datavetenskapliga applikationer inom områdena redovisning, ekonomi och kundservice.

Titel Portföljförvaltare
Expertis Artificiell Intelligens, maskininlärning, datavetenskap för analys och förutsägelse, naturlig språkbehandling, djupinlärning
Mobil 070-297 13 17
Epost berenice.gudino@chalmersindustriteknik.se
LinkedIn https://www.linkedin.com/in/berenicegudino/
Citat
Ren forskning handlar om att veta vilket är grundläggande för att förstå och förnya. Tillämpad forskning handlar om att göra vilket är grundläggande för att utveckla framtiden.