Med gör vi morgondagen redo för framtiden.

Chalmers Industriteknik är en forsknings- och utvecklingsorganisation med fokus på innovation för ett hållbart samhälle. Vi stärker svensk innovationsförmåga och nyttiggör forskning. Varje dag.

Starkare till­­­sammans

Med våra samarbetspartners inom myndighet, akademi och företag gör vi morgondagen redo för framtiden inom områdena energi, material, tillämpad AI och cirkulär ekonomi.  

Här koordineras och genereras ny kunskap och teknologi som tillgängliggörs i direkta samarbeten med behovsägarna. Alltid med fokus på innovation och kunskapsspridning för ett hållbart samhälle. 

Tillsammans med våra partners skapar vi framtida lösningar och möjligheter. Vill du veta mer?

Kontakta oss

Nyheter

Gruppen tillämpad AI känner inte till gränser

Den här veckan reste Chalmers Industriteknik virtuellt till Guadalajara i Mexiko, för att väcka unga människors nyfikenhet och intresse för forskning, artificiell intelligens (AI) och tillämpade vetenskapsprojekt.

30 september

Omställning är möjlig!

Stor satsning på projekt som skyndar på cirkulär ekonomi och materialanvändning inom planetens gränser. Vi på Chalmers Industriteknik har vunnit flera uppdrag inom det strategiska innovationsprogrammet Re:Source som syftar till…

29 september

Vi söker! Projektledare och expert inom cirkulär ekonomi 

Vi söker dig som är initiativtagande och gillar att få saker att hända. Du är van att röra dig i det tvärvetenskapliga landskapet och att agera katalysator eller facilitator för att få det att…

23 september

Se alla nyheter »

+

Energi

Effektivare energianvändning skapar vinster för både miljö och plånbok. För att klara av våra gemensamma hållbarhetsmål och klimatutmaningar krävs en omställning av energisystemet.

+

Material

Att välja rätt material är receptet för en lyckad produkt. Hållbara material och tillverkningsprocesser en självklarhet. Vi kombinerar forskningsexpertis inom materialteknik med affärsfokus för att leverera konkurrenskraftiga lösningar.

+

Tillämpad AI

Möjligheterna verkar oändliga. Nya begrepp och trender som AI, Machine Learning och Deep Learning dyker ständigt upp. För oss är det viktigaste att se till att dessa verktyg löser samhälls-…

+

Cirkulär ekonomi

Transformationen från linjär till cirkulär händer inte över en natt – men det är viktigt att börja. Oavsett om det gäller de första vacklande stegen, ett större kliv eller bara…