Vi söker: Projektledare inom datadriven innovation

Brinner du för datadriven innovation och vill arbeta i framkant i utveckling av nya lösningar gällande frågeställningar kring datadriven innovation och dess rättsliga aspekter? Då är vi en match för dig!

Arbetsbeskrivning

Vår enhet Innovation- och Projektledning söker en ny kollega för att arbeta med datadriven innovation och frågeställningar som ofta uppkommer i samband med utveckling av nya lösningar och kräver anpassade tekniska lösningar och/eller nya organisatoriska rutiner. Sådana frågeställningar kan vara:

  • innovationsorienterade – driva och utreda möjligheter för att använda data till nya tillämpningsområden.
  • relaterade till rättsliga aspekter – hur och när man får använda datamängder för nya innovationer.
  • affärsorienterade – identifiera och utveckla affärsmodeller kring användanda av data.

Rollen innebär deltagande i, och till viss del också projektledning (delprojektledning) av, samverkansprojekt mellan akademi och industri av varierande storlek inom olika teknikområden som innefattar datadriven innovation. Projekten kan vara både nationella och internationella. Du kommer även arbeta med liknande interna frågeställningar exempelvis GDPR.

Din profil

Vi söker dig som har:

  • erfarenhet av datadriven innovation och tidigare har arbetat med frågeställningar som rör hur och när man kan/får använda datamängder för nya innovationer.
  • god kännedom om den svenska lagstiftningen och EU direktiv inom datasäkerhet.
  • Viss erfarenhet av utveckling av affärsmodeller som rör kommersialisering av lösningar kopplat till datadriven innovation.
  • Generellt intresse för teknik och tekniska lösningar

Som person tror vi att du är kreativ, relationsskapande och affärsorienterad. Du behöver både kunna arbeta självständigt och driva ditt eget arbete framåt samtidigt som du är en lagspelare som tycker om att samverka med personer både internt och externt. Tjänsten kräver att du är analytisk och strukturerad, är bra på att organisera och driva projekt samt att du är van att leverera i tid.

Vidare kommunicerar du obehindrat i skrift och tal på såväl svenska som på engelska. Du kommer att arbeta nära våra kunder och samarbetspartners och det är därför viktigt att du alltid har ett professionellt och ansvarsfullt förhållningssätt.

Vi erbjuder dig

En roll i en spännande, växande verksamhet med fokus på problemlösning, där du är med och påverkar morgondagen genom att arbeta med en stimulerande bredd av innovationsprojekt. Vi tar tillvara din kompetens men också din vilja att utvecklas. Här finns möjligheter att rikta in dig på det du brinner för.

Vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta vår gruppchef Camilla Johansson:

070 525 31 81 eller camilla.johansson@chalmersindustriteknik.se

Ansökan

Ansök genom att skicka ditt CV och ett personligt brev till rekrytering@chalmersindustriteknik.se.

Skriv ”Ansökan data innovation – NAMN” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är den 30 april 2023. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Människorna som gör det möjligt

Hos oss arbetar fler än 100 experter med specialistkunskap inom olika områden. När de kombinerar sina kunskaper, finns det ingen gräns för vad de kan åstadkomma för våra uppdragsgivare och för samhället.