Vi söker: Projektledare med batteriinriktning

Energilagring är ett högaktuellt område som vi på Chalmers Industriteknik tillsammans med Chalmers satsar på. Energilagring är avgörande för en hållbar energiframtid eftersom det möjliggör effektiv användning av förnybara energikällor.

En viktig komponent i denna satsning är kunskap om och tillämpning av batterier inom energilagring. Därför söker vi dig som är kunnig inom detta område, som motiveras av att arbeta i gränslandet mellan forskning och tillämpning i industrin, och vill vara med och påverka med din expertis.

Arbetsbeskrivning

Som projektledare med batteriinriktning kommer du både projektleda och vara delaktig i forsknings- och innovationsprojekt som rör energilagringsfrågan. Du kommer vara en viktig pusselbit för att komplettera och kroka arm med de kompetenser vi idag har inom området batteriområdet specifikt och energilagring generellt. Då området berör flera delar av våra verksamhetsområden (ex. cirkulär ekonomi, tillämpad AI och material) är samverkan inom Chalmers Industriteknik en central del av arbetet.

Även Chalmers satsar stort inom batteriområdet, därför kommer samarbeten med högskolan vara en naturlig och viktig del av arbetet. Att nätverka utanför Chalmerssfären ingår också i arbetsuppgifterna då området rör sig snabbt och det är många aktörer som är i behov av rådgivning och samarbeten gällande batterier i ett energilagringssammanhang. Projekt kan inkludera att påvisa, förbättra eller att ta fram applicerbara lösningar inom batteriområdet.

Projekten som vi arbetar i kan vara stora nationella och internationella forsknings- och innovationsprojekt såväl som mindre projekt och uppdrag. Projekten bedrivs ofta i samverkan med företag, kommunala och statliga organisationer, branschorganisationer, och liknande.

Vem är du?

Vi söker dig som har:

  • en akademisk examen som minst civilingenjör eller motsvarande gärna med koppling till energilagring. En doktorsexamen är meriterande.
  • specialistkunskap om batterier, exempelvis materialutveckling för batterier eller tillverkning och återvinning av batterier, och du behöver kunna applicera dina specialistkunskaper i ett system- och marknadsperspektiv.
  • erfarenhet av att utveckla kompetensområden och bedriva projekt i en innovationsmiljö där du tagit projekt från idé till genomförande.
  • god förmåga att kommunicera på svenska och engelska med både specialister och på ett populärvetenskapligt sätt.
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet.

Som person tror vi att du är:

  • självständig i ditt arbete, initierar och driver aktiviteter och projekt från start till slut,
  • problemlösande och strukturerad,
  • relationsskapande, nätverkande och har en god samarbetsförmåga,
  • nyfiken på ditt kompetensområde och håller dig uppdaterad genom nyheter och omvärldsbevakning.

Tjänsten är på heltid och tillträde sker efter överenskommelse.

Om du har frågor om tjänsten eller oss på Chalmers Industriteknik är du välkommen att kontakta Enhetschef Ingrid Nohlgren (031-772 6352, ingrid.nohlgren@chalmersindustriteknik.se) eller HR-partner Sara Wagiström (031-772 4391, sara.wagistrom@chalmersindustriteknik.se).

Mejla ansökan till rekrytering@chalmersindustriteknik.se och märk din ansökan med ”Projektledare med batteriinriktning”.

Urvalet av kandidater kommer ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Sista ansökningsdag: 2023-05-31

Människorna som gör det möjligt

Hos oss arbetar fler än 100 experter med specialistkunskap inom olika områden. När de kombinerar sina kunskaper, finns det ingen gräns för vad de kan åstadkomma för våra uppdragsgivare och för samhället.